Zet koers op duurzaam vrouwelijk talent

Neem contact op
  • Onafhankelijke Register loopbaanprofessional (NOLOC)
  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Gericht op vrouwen in loondienst

Laat vrouwen tot bloei komen

Heeft u vrouwelijke professionals in uw organisatie die niet goed mee kunnen komen met de ontwikkelingen. Vrouwen die niet goed op hun plek zitten of niet voldoende tot hun recht komen? Door de snel veranderende arbeidsmarkt ben je als organisatie genoodzaakt mee te bewegen om te kunnen overleven. Hiervoor heb je flexibele en wendbare medewerkers nodig die zich willen ontwikkelen en waardevol blijven voor je organisatie. Wil je van beide kanten onafhankelijker zijn, zorg dan dat je medewerkers zelf de regie nemen voor hun duurzame inzetbaarheid.

Koers op duurzaam talent, want talent is schaars. Gezien de krapper wordende en snel veranderende arbeidsmarkt is het slim om het talent van je vrouwelijke werknemers beter te benutten. Esenzz kan helpen met duurzame loopbaanbegeleiding. Het is mijn missie om vrouwen in al hun diversiteit te helpen om voor hun arbeidsmarktwaarde te staan.

organisaties-esenzz
esenzz-organisaties

Hoe zou het voor uw organisatie zijn als uw vrouwelijke werknemers:

  • Hulp van een onafhankelijke ervaringsdeskundige krijgen die hen volledig ziet, hoort en begrijpt.
  • Weer op de juiste plek zitten, waardoor ze helemaal tot hun recht komen.
  • Zich volledig inzetten en optimaal resultaat behalen voor de organisatie.
  • Zich betrokken en gewaardeerd voelen en beter meekomen met veranderingen en ontwikkelingen binnen uw organisatie.
  • Weer lekker in hun vel zitten, de sfeer hierdoor goed is en u kunt knallen met uw team!

Waarom diversiteit zo belangrijk is:

Terwijl talent steeds schaarser wordt, wordt het voorhanden talent niet altijd goed benut. Op de relatief hogere posities van het Nederlandse bedrijfsleven werken relatief weinig vrouwen, ook die met een niet-westerse migratieachtergrond. Waarom zou u werk maken van meer diversiteit in uw bedrijf? Met een succesvol diversiteitsbeleid draagt uw bedrijf enerzijds bij aan kansengelijkheid, integratie en verbinding in de samenleving. Met andere woorden: In uw organisatie voelt iedereen zich welkom en thuis. Anderzijds werkt dit ook door in uw resultaten, omdat u een betere afspiegeling bent van de samenleving.

Esenzz grijpt kansen voor organisaties

Als ZZP’er werk ik graag voor inclusieve organisaties om ze te helpen een betere afspiegeling te zijn op alle niveaus van de organisatie. Bent u zo’n organisatie waar iedereen ongeacht culturele achtergrond, seksuele geaardheid, beperking, leeftijd en geslacht, een volwaardige plek heeft en zich volop mag en kan ontwikkelen? Dan kunt u mij inhuren als interim professional.

Mocht u als organisatie aangesloten zijn bij #Springest? Dan kunt u mij ook daar vinden door naar deze link te gaan. Tenslotte ben ik ook aangesloten bij Gingermood, als u daar de loopbaancoaching heeft uitbesteed.

Wat anderen zeggen over Esenzz

Ik heb de coaching/training als erg prettig ervaren, dankzij de opdrachten en gesprekken is beter naar voor gekomen wat mijn doel is en heb ik meer vertrouwen gekregen dit doel te behalen. Songul heeft me goed weten te motiveren! Het is een vriendelijke enthousiaste coach!

Helena (Yvette) van den Bosch

De afgelopen maanden heeft Songul mij begeleid tijdens een loopbaanadviestraject. Songul heeft veel (mensen-)kennis, ervaring en is enthousiast. Daardoor en door de juiste vragen te stellen, kom je snel tot de kern en kun je van daaruit verder bouwen. Dankzij de goede coaching van Songul is voor mij duidelijk welke richting ik op wil en kan.

Lita Biesheuvel

Ik ben erg tevreden over de professionele coaching van Songul Kinran Gunes van Esenzz. Haar coaching heeft er zeker aan bijgedragen dat ik weer een baan heb. Songul is een warme persoonlijkheid, werkt op een persoonlijke manier en levert maatwerk. Ze kiest uit een groot palet aan mogelijkheden wat bij je past en geeft op een plezierige manier feed back. Ze schroomt niet haar grote netwerk in te zetten voor een kandidaat. Ik beveel haar van harte aan.

Carla Scheffer

Songul heeft mij uitstekend begeleid in mijn outplacement traject. Ze heeft mijn situatie goed ingeschat en de begeleiding daarop afgestemd. Daarnaast weet ze een goede sfeer van vertrouwen op te bouwen.

Erik-Jan Ambergen

Ik heb bij Songul Kinran een Ontwikkeladviestraject gevolgd. Ik heb dit ervaren als zeer professioneel en prettig. Songul heeft mij inzichten gegeven en stappen dichterbij geholpen bij mijn doel. Ik zou haar zeker aanraden.

Carolien Zimmerman

Ik heb bij Songul Kinran een Ontwikkeladviestraject gevolgd. Ik heb dit ervaren als zeer professioneel en prettig. Songul heeft mij inzichten gegeven en stappen dichterbij geholpen bij mijn doel. Ik zou haar zeker aanraden.

Carolien Zimmerman

Ik was op zoek naar een coach met wie ik een klik zou hebben. De profielschets van Songul sprak mij meteen aan. Na een eerste kennismaking was ik zeer enthousiast. Songul heeft mij gemotiveerd en gestimuleerd om meer beeld te vormen over mijn toekomstige werkveld en hoe ik daar kan komen. Dit d.m.v. gesprekken en verschillende testen. Ze is professioneel en prettig in de omgang. Bedankt voor je bijdrage aan mijn loopbaan en mocht ik ooit nog ergens tegen aanlopen dan weet ik dat ik bij je terecht kan.

Hollander

Songül is een fijne gesprekspartner. Ze luistert goed, stelt uitnodigende vragen en beschikt over krachtige (NLP-)tools waarmee ze je verder helpt. De coaching heeft mij geholpen duidelijk te krijgen waar ik naartoe wil en hoe ik dat voor elkaar krijg. Ik ben uit enthousiasme meteen begonnen en al lekker op weg.

Hanny Post

Mijn gesprekspartner was Songul Kinran. Tijdens mij begeleidingstraject was zij to the point, heldere adviezen en prettige persoonlijkheid. Ervaren trainer die door eigen ervaring weet dat elk traject een persoonlijke ervaring is. Na een 40 jarige dienstverband toch inzicht gekregen in de mogelijkheden met sturing in een opleiding buiten mijn kaders. Kernwoorden van Songul: inlevensvermogen, persoonlijk, direct en concrete handvaten meegeven.

Peter Gordijn

Esenzz Coaching & Training heet niet voor niets zo. De ervaren professionele coach helpt je om in korte tijd tot de essentie van je vraagstuk te brengen en jouw aanpak te bepalen. Is voor mensen die de verandering aandurven.

Verstraeten

Kom in contact voor loopbaancoaching binnen organisaties

Is het tijd voor verandering binnen uw organisatie? Haal meer uit de vrouwelijke medewerkers met loopbaancoaching van Esenzz. Inmiddels heb ik honderden vrouwen geholpen om in alle vrijheid hun passie te leven en weer met veel plezier naar hun loopbaan te gaan. Graag bespreek ik samen de mogelijkheden om met resultaat en voldoening uw vrouwelijke werknemers te kunnen ondersteunen. Kom gerust in contact met mij via songul@esenzz.nl of bel mij op 06 14491328.

outplacement